top of page

wo 19 mei

|

Online evenement

Executieve functies webinar

Maak kennis met de executieve functies en ervaar hoe u grip kunt krijgen op de ontwikkeling van uw leerlingen door formatieve evaluatie en gerichte begeleiding. Is het webinar vol? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

De inschrijven voor het webinar is gesloten
Andere webinars bekijken
Executieve functies  webinar
Executieve functies  webinar

Tijd en locatie

19 mei 2021, 19:30 – 20:30 CEST

Online evenement

Gasten

Over het evenement

De executieve functies sturen het bewuste gedrag aan. 

Als kinderen/jongeren vastlopen in het onderwijs is dat vaak niet omdat ze niet slim genoeg zijn. De cognitieve functies kunnen goed zijn terwijl het aansturen op bijvoorbeeld plannen en organiseren er voor zorgt dat de resultaten uitblijven. Het aansturen van bewust leren leren kan hier nog ontwikkeld worden.

In dit webinar maak je kennis met de executieve functies en de manieren waarop je leerlingen effectief kunt helpen en begeleiden in hun proces.

Leuk dat je erbij bent!

De executieve functies zijn opgenomen in de Skillsmeter. In dit webinar leggen we ook uit hoe je de exectieve functies in beeld kunt brengen doormiddel van deze tool.

Met de SkillsMETER.org borg en waardeer je formatief alle vaardigheden uit de leerplannen van het PO – VO – MBO in een doorlopende ontwikkellijn, verlaag je de toetstress, verrijk je het pedagogisch en didactisch handelen van de docent(en) en waardeer je meteen alle LOB competenties van Prof. Dr. M. Kuijpers. De SkillsMETER is methode- en sectoronafhankelijk en ook toepasbaar voor het Vlaamse onderwijs.  

De SkillsMETER, ontwikkeld door en voor het onderwijs, registreert alle vaardigheden en koppelt deze aan de 21ste eeuwse vaardigheden. Leerlingen of studenten, mentoren, docenten, ouders (ouderbetrokkenheid), stagebegeleiders in de praktijk: iedereen beoordeelt de vaardigheden van de student per opdracht.

De grote hoeveelheid data die met de SkillsMETER wordt verzameld, wordt overzichtelijk weergegeven op het dashboard. De grafische weergaven van de waarderingen maken het leren zichtbaar (prof. John Hattie) en vormen fantastische 'reflectieplaatjes’.

Van elke student kun je terugzien wie welke waardering heeft gegeven. Dit geeft de waardevolle input voor de formatieve evaluatie waarbij leerling en docent bewust inzicht krijgen in het doorlopende leerproces.

En dat alles 'on the fly' op je smartphone, tablet of desktop.

Tijdens de 1 uur durende online demo maak je kennis met dit unieke instrument, nemen wij je mee in de werking van de SkillsMETER vanuit rol van docent en leerling en is er maximale ruimte om met de collega's van team Pijnenburg en de deelnemers in gesprek te gaan.

Wij verwelkomen je graag online!

Je kunt 5 minuten van te voren op onderstaande link klikken om online te komen.

https://us02web.zoom.us/j/5253204006

Met vriendelijke groet,

Myrinne van Mierlo en Wilma Beers | Team SkillsMETER

Deel dit evenement

bottom of page